Inkassofirma

Et inkassofirma kan være fedt at have hvis man har behov for at få indkradset penge fra en der ikke betaler sine regninger. Det kunne eksempelvis være du var en virksomhed og en af dine kunder ikke har betalt for det arbejde du har lavet for dem.

Desværre oplever virkelig mange håndværkere og andre selvstændige at regningerne ikke betales til tiden eller slet ikke betales. Det kan gøre ondt på likviditeten og cashflowet når arbejdet er udført, lønnen og materialerne skal betales men kundens betaling til dig udebliver. Det holder mange virksomheder desværre ikke til, og er årsagen til de mange konkurser hver eneste år. Man tror de mere end 5000 konkurser alene i Danmark er en meget stor årsag likviditet og problemer med manglende likvider og dermed også likviditet.

Et inkassofirma kan være en løsning

Hvert år gør de mange Danske inkassofirmaer det rigtig rigtig godt når der skal indkræves penge fra debitore. Det anslåes at der findes mere end 100 autoriseret inkassofirmaer, hvor de fleste er lokaliseret omkring Aalborg, Århus, Odense og naturligvis København.  Danmarks største inkassofirma er lokaliseret lidt uden for København. Hvert år hjælpe Danske inkassofirmaer og dermed inkassovirksomheder over 1.000.000 dårlige betalere ud af deres gæld.
Mange af de ubetalte regninger skyldes ofte en simpel forglemmelse, og her kan en rykker som et rykkervarsel og et rykkergebyr hjælpe de mange forglemmelser der også er forbundet herved. Det store arbejde ligger ofte efter rykkerskrivelserne, hvor arbejdet med at ringe ud til debitor, sende fysiske breve, registrerer i RKI samt Debitor registret. Et inkassofirma kan med andre ord hjælpe dig hele vejen, fra rykkervarsel til en eventuel afdragsordning.

Er et inkassofirma noget for dig?

Danske virksomheder har den udbredte forståelse og opfattelse af, at inkassofirmaer er dyre og at det ikke kan betale sig. Det er heldigvis ikke meget langt fra tilfældet og heldigvis for det. For inkassofirmaer i Danmark er ofte ret effektive og heldigvis også billigt, hvis du altså har mange sager.
Du kan endda være heldig at få gratis inkasso, blandt andet ved Debito.dk der tilbyder inkasso ud fra devisen no cure, no pay og dermed i praksis fuldstændig og aldeles gratis inkasso hvis man ikke kan indkasserer din eller dine sager. Kravene er ofte ret enkle, du behøves ofte ingen gang selv at have sendt rykkere eller inkassovarsel ud på forhånd. Det klares for dig og du kan mageligt læne dig tilbage og vente på at selskaberne kræver pengene ind for dig.

De fleste inkassofirmaer kræver ofte at at man har mange sager og altså en høj volume at ubetalte regninger. Har man ikke mange ubetalte fakturaer eller gæld, ja så kræver mange inkassofirmaer at man har et eller flere meget store krav. Det er også desværre et faktum som dette, som mange firmaer oplever og desværre afskriver beløbene og kravene helt eller delvist.

Gratis inkasso så det kan betale sig

Inkasso, uagtet af om det er hos et inkassofirma eller en inkassoadvokat, ja så skal det simpelthen kunne betale sig at bruge tid på sine debitorer. Mange ønsker ikke at bruge flere penge på sine ubetalte regninger og her kan en advokat ofte blive udeladt i overvejelserne omkring hvad man bør gøre. Inkassoadvokaten har ofte den åbenlyse fordel, at man har det juridiske bagland i orden og alene et brev fra en advokat og dermed en inkassoadvokat, kan få mange til at betale med det samme.
Fordelene ved inkassofirmaerne er den, at de typisk kan klare det langt billigere end inkassoadvokaten kan det. Ulempen ved de bedste inkassofirmaer er at man her kræver store volumer og dermed rigtig mange sager. Heldigvis har mange virksomheder ikke mange sager årligt og det udelukker dermed de effektive og gode inkassofirmaer for langt størstedelen af de små erhvervsdrivende med måske 5-10 eller 20 sager om året. Her har Debito ApS skabt et produkt hvor virksomhederne kan uploade deres ubetalte regninger kvit og frit og de tager sig af sagen med en professionelt inkassovirksomhed og en af Danmarks bedste inkassoadvokater i motorrummet.

Er det svært at være i gang med det?

Vi har gjort brug af Debito et par gange og med et rigtig fint resultat, de udvælger den bedste løsning og håndterer sagen fra start til slut uden vi hverken skal spekulere på rykkere eller inkassovarsel. Så kan vi have fokus på det vi gider og det er altså ikke debitorer.